Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit

Medewerkers van H. de Vries Boeken spelen open kaart!
Wat ligt er bij hén op het nachtkastje en waarom juist dát boek?

De Slembroucks - Peter Theunynck

De broers Gust en Anton Slembrouck groeien op in het Vlaanderen van de jaren vijftig, dat zijn oorlogswonden heeft gelikt en alleen nog maar vooruit wil kijken naar een stralende toekomst. Dat gaat niet vanzelf, lang verborgen familiegeheimen komen aan het licht, en die flamboyante pastoor die neemt wat de religie hem ontzegt. Lezen dus!

Dit boek gaat niet over mode - Cécile Narinx, Merel Bem en Marije van Regenmortel

Dit boek gaat dus niet over mode maar over kleding in al zijn facetten. Er zijn duizenden verhalen over te vertellen. Een heel informatief en prettig leesbaar boek, een ode aan de kracht, de zin en de lol van kleren.

Shirley Jackson: A Rather Haunted Life - Ruth Franklin

Ook al ben je (nog) niet bekend met het werk van deze schrijfster, deze biografie geeft een fascinerend beeld van het leven van een Amerikaanse vrouw, echtgenote en moeder die zowel angstaanjagende als humoristische boeken schreef. Een van de zeldzame gevallen waarin het uitlezen van een boek mij ernstige ontwenningsverschijnselen bezorgde.

De Wattman - Erik Vlaminck

Dit boekje is een verrassende theatermonoloog van een trambestuurder in het cachot die in onvervalst Vlaams op tragikomische wijze zijn verhaal doet. Gebaseerd op een waargebeurd voorval waarbij een tram gevorderd werd om de bewoners van een gebombardeerd gesticht te vervoeren. Een mooie kennismaking met Erik Vlaminck, een schrijver die wat mij betreft meer lezers in Nederland verdient.

Patterns

Een inspiratieboek vol patronen uit elk seizoen gemaakt door ontwerpers uit de mode-, woninginrichting- en textielbranche, grafische kunst en papier-productindustrieën.

Steve Mccurry On Reading

Iedereen dië mij een klein beetje kent weet dat ik een rare tik heb, ik plaats elke dag een foto van een lezende man op facebook. On reading van Steve McCurry is wat mij betreft het ultieme boek. Zoveel bijzondere mooie foto’s van lezende mensen van over de hele wereld. Een hommage voor het lezen en het boek!

Alleen op de wereld - Hector Malot

Alleen op de wereld van Hector Malot behoort tot ons cultureel geheugen. Vrijwel iedereen kent het - door het gelezen te hebben, erover te hebben gehoord, een serie, verfilming of toneelstuk ervan te hebben gezien. Deze editie geeft de kans het verhaal nog eens écht te lezen. De bewerking van Tiny Fisscher is prachtig en toegankelijk en de sfeervolle illustraties van Dematons brengen het tot leven. Een verhaal voor de feestdagen, om bij de kachel te lezen en mee te leven met Rémi terwijl het buiten koud is. Houd tissues bij de hand!

Herfst - Karl Ove Knausgard

Lang niet zo zwaarmoedig als de ‘Mijn strijd’ reeks wel eens werd, maar daarom niet minder pakkend geschreven. Het eerste deel van de Vier Seizoenen van Knausgard, mooi gebonden en met illustraties van Vanessa Baird.