Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
9 oktober
De nieuwe thriller van bestsellerauteur Robert Harris is weer briljant. We geven een clou: Een onverwachte ontdekking uit het verleden zal de toekomst voor altijd veranderen.

Lees verder
3 oktober
De nieuwe roman van Giphart is zoals we hem kennen: een vitale roman over ambitie, vriendschap en liefde. In een meeslepend wij-perspectief neemt hij ons mee in zes met elkaar verweven levens.

Lees verder
27 september
Het eigenzinnige kookboek van Freddy Tratlehner van De Jeugd van Tegenwoordig. In zijn hilarische Lekker Fred instagram-video's creëert hij keer op keer magie in de keuken.

Lees verder
25 september
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Zwarte schuur', geschreven door Oek de Jong, uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
18 september
Geen schrijver was zo typerend voor de Amerikaanse twintigste eeuw als de gemythologiseerde en onbegrepen, gelauwerde en neergesabelde Susan Sontag (1933-2004).

Lees verder
17 september
Het tweede deel van een trilogie waarin Griet Op de Beeck een voor haar erg belangrijke thematiek tot op het bot wil proberen uit te spitten.

Lees verder
10 september
'The Handmaid’s Tale' is inmiddels uitgegroeid tot een moderne klassieker. 34 jaar later verschijnt de langverwachte, adembenemende nieuwe roman van Margaret Atwood.

Lees verder
3 september
'Zwarte schuur' van Oek de Jong is een roman over leven met trauma en de verwerking ervan, over de vrouwen die schilder Maris Coppoolse in de loop der jaren confronteren met zichzelf en over de kracht van een grote liefde.

Lees verder
2 september
Van liefdespost tot hatemail, dit boek bevat de 150 opmerkelijkste Nederlandse brieven. Met de essayerende stukken van Steinz en de brieven tezamen vertellen de geschiedenis van Nederland.

Lees verder
29 augustus
Kom je tussen 30 augustus en 1 september naar onze tasjesdagen? Koop een tas vol uitverkoopboeken voor slechts 5 euro!

Lees verder
29 augustus
Laat je inspireren door de vegetarische recepten uit het nieuwe kookboek van Jamie Oliver. De gerechten knallen van kleur én smaak!

Lees verder
22 augustus
Dit is het laatste door David Lagercrantz geschreven deel met een explosief einde. Lisbeth Salander maakt zich op voor de finale strijd om voor eens en voor altijd af te rekenen met haar zus Camilla.

Lees verder
14 augustus
Langverwacht, op veler verzoek gekomen: een nieuw kookboek van MasterChef Matt Preston. Heerlijk eten in een mum van tijd op tafel voor familie en vrienden.

Lees verder
12 augustus
Een groep vrienden is de eerste in vijftig jaar die een klein Zweeds dorp, lees ‘dodenstad’, bezoekt voor een documentaire. Een meesterlijke thriller die niet weg te leggen is!

Lees verder
30 juli
In zijn nieuwe boek reconstrueert Patrick Bernhart de opmars van Boris Johnson naar de hoogste politieke functie van het land. Hoe gaat Boris zijn premierschap invullen?

Lees verder
25 juli
Volg de avontuurlijke reis van ornithologe Caroline Van Hemert en haar man door de wildernis van Alaska. Vanuit Washington reizen ze afwisselend op ski’s, in een kano en te voet, via de oerbossen van Brits Columbia, tot ver boven de Arctische grens. Ze doorstaan grote gevaren en ondergaan grootse ervaringen.

Lees verder
18 juli
Wie begrijpt nog iets van het Midden-Oosten? Carolien Roelants beschrijft een aantal complexe problemen die op dit moment spelen. Een ideaal boek voor mensen die graag op een toegankelijke manier iets over het Midden-Oosten willen leren.

Lees verder
11 juli
Voor 'Drie vrouwen' volgde Lisa Taddeo acht jaar lang de sekslevens en verlangens van drie gewone Amerikaanse vrouwen. Een baanbrekend boek waarin de vrouwelijke begeerte in al haar heftigheid en schoonheid wordt neergezet.

Lees verder
5 juli
In het slot van de trilogie vertelt Astrid Holleeder openhartig over het leven dat zij en de andere leden van de familie leiden, voor en tijdens het proces tegen Willem Holleeder. Maar vooral is er ruimte om na te denken over een leven daarna.

Lees verder
28 juni
“Zodra je kind geboren is, ben je ineens vader. En dan? Lees 'Vader op komst' en ik kan je garanderen dat het een stuk leuker (en makkelijker) gaat worden voor jullie drieën tijdens en na de zwangerschap.” - Tip van onze boekverkoper Daan.

Lees verder
27 juni
In haar veel besproken autobiografie vertelt cabaretière Karin Bloemen voor het eerst het aangrijpende verhaal van haar jeugd, die getekend is door misbruik, mishandeling en angst.

Lees verder
21 juni
Met grote emotionele zeggingskracht en psychologische diepgang beschrijft Paolo Cognetti de moeizame volwassenwording van de onvergetelijke Sofia. Net als in zijn geliefde roman 'De acht bergen' bewijst hij een scherp besef te hebben van de dringende vragen in het leven.

Lees verder
13 juni
Het veelbesproken vervolg op 'Mocro Maffia'. Gebaseerd op uitgebreide research, vertelt het een verhaal over jonge jongens die snel op willen klimmen in het milieu en daar alles voor overhebben.

Lees verder
3 juni
Het sensationele 'Vuur en Woede' omvatte de eerste fase van de regering-Trump. 'Staat van beleg' is Wolffs even relevante als explosieve opvolger daarop, over een presidentschap dat van bijna elke denkbare kant onder vuur genomen wordt.

Lees verder
1 juni
De debuutroman van gerenommeerd journalist en presentator Clairy Polak. Een krachtige, liefdevolle en eerlijke roman over de ingrijpende uitwerking van alzheimer op een huwelijk.

Lees verder
28 mei
De BookSpot Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige thriller, is dit jaar gewonnen door Samantha Stroombergen met haar boek 'De witte kamer'. De BookSpot Schaduwprijs, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut, is dit jaar voor Erik Betten met 'Quarantaine'.

Lees verder
8 mei
De grootste prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar is gewonnen door Rob van Essen voor zijn roman 'De goede zoon'.

Lees verder
4 mei
Albert Konrad Gemmeker, commandant van Kamp Westerbork, was verantwoordelijk voor de deportatie van meer dan tachtigduizend joden. Ad van Liempt deed diepgaand onderzoek naar de ‘gentleman-commandant’, van wiens reputatie weinig overblijft.

Lees verder
18 april
Jordaans volkstoneel, trial by media, een familietragedie? In dit boek komen alle betrokken hoofdrolspelers aan het woord. Met een weergave van de verhoren van Willem, Astrid en Sonja Holleeder, Sandra den Hartog en Peter R. de Vries.

Lees verder
15 april
Op vrijdag 29 september 2017 verdwijnt Anne Faber tijdens een fietstocht in de bossen bij Soest. Dertien dagen lang houdt de vermissing heel Nederland in zijn greep. Met een nawoord van Wim Faber, de vader van Anne.

Lees verder
4 april
Drie jaar op gewacht, maar Joël Dicker is terug en met weer een spannend, nieuw verhaal. Journaliste Stephanie Mailer verdwijnt onder mysterieuze omstandigheden nadat zij agent Jesse op een belangrijke fout in een 'opgeloste' zaak heeft gewezen. Wat heeft Stephanie Mailer ontdekt?

Lees verder
21 maart
Michel Houellebecq schrijft in zijn roman over de puinhopen van een wereld zonder goedheid, zonder solidariteit, met onbeheersbaar geworden veranderingen. Maar hij doet dit met humor en zelfspot. Het is ook een roman over wroeging en spijt.

Lees verder
20 maart
De nieuwe thriller van een van de meest succesvolle en veelzijdige schrijvers van Nederland, Esther Verhoef. Onze boekverkoper over het boek: "Meest beklemmende thriller ooit, je doet geen oog meer dicht"

Lees verder
7 maart
Oliver Bullough laat ons zien hoe de superrijken, de criminelen en de multinationals erin slagen hun geld uit handen van de belastingdienst te houden, zodat uiteindelijk alleen de gewone man nog zijn belastingen betaalt.

Lees verder
5 maart
De nieuwe roman van Nico Dijkshoorn is het vervolg op 'Nooit ziek'. Samen vormen zij de familiekroniek van een Amsterdamse familie in Amstelveen.

Lees verder
24 februari
De langverwachte opvolger van 'Alleen maar nette mensen'. Een ontroerende en komische roman over een familie die verstrikt raakt in de moderne tijd. De lezer wordt gedwongen om kleur te bekennen: aan welke kant sta ik nu echt?

Lees verder
20 februari
Voor alle Rosie-fans verschijnt eindelijk het derde deel over Don Tillman en Rosie! Weer even hilarisch en herkenbaar als zijn voorgangers.

Lees verder
16 februari
Socioloog Frédéric Martel onthult in zijn boek het geheim van het Vaticaan. Een systeem dat vanaf de kleinste seminaries tot de binnenmuren van het Vaticaan is gefundeerd op een dubbelleven: van buiten radicaal homofoob, in werkelijkheid homoseksueel.

Lees verder
15 februari
Hoe China sluipenderwijs de macht overneemt. In een fascinerend betoog vol persoonlijke ervaringen betoogt Rob de Wijk dat het China gaat lukken om de leider van de wereld te worden.

Lees verder
11 februari
Een sprankelende correspondentie tussen Remco Campert en Kees van Kooten. In de brieven laten ze hun fantasie de vrije loop. Onherroepelijk komen zo vele gezamenlijke herinneringen aan het licht, en brengen de schrijvers op een geweldige manier de voorbije tijd tot leven.

Lees verder
7 februari
Robert Galbraith -oftewel J.K. Rowling- heeft het razendspannende volgende deel in het verhaal van Cormoran Strike en Robin Ellacott geschreven. Nog niet bekend met deze reeks? Geen probleem, het is een op zichzelf staand verhaal en dus los te lezen.

Lees verder
1 februari
Op maandag 4 februari is De Vries Van Stockum in Haarlem gesloten wegens de jaarlijkse inventarisatie.

Lees verder
1 februari
Klinkt de naam Nicci Gerrard je bekend in de oren? Dat kan kloppen, want samen met haar man schrijft ze thrillers onder de naam Nicci French. 'Woorden schieten te kort' is een persoonlijk boek van Nicci waarin ze alle aspecten van dementie onderzoekt.

Lees verder
25 januari
De roep om moreel leiderschap is actueel met alfamannetjes als President Trump aan de macht. Hooglereaar Alex Brenninkmeijer deelt zijn inzichten en zoekt uit of moreel leiderschap als tegenovergestelde van macht kan werken.

Lees verder
24 januari
Met ‘Deze vuist op deze vuist’ en ‘De film van Ome Willem’ behoort Willem Wilmink (1936-2003) tot een van de meest geliefde dichters van Nederland. Neerlandicus en journalist Elsbeth Etty schreef een intiem en niets verhullend portret.

Lees verder
20 januari
Dit keer geen thriller van de bestsellerauteur, maar een roman gebaseerd op een waargebeurd verhaal over hoe een oorlogstrauma doorwerkt na de oorlog.

Lees verder
17 januari
In 'Helden' vertelt Stephen Fry op sprankelende wijze de dramatische, geestige, tragische en tijdloze verhalen van de stervelingen uit de mythologie.

Lees verder
17 januari
Bart Van Loo’s even spannende als leerrijke verkenning van de middeleeuwen groeit gaandeweg uit tot een wervelende cultuurgeschiedenis. Meeslepend en erudiet vertelt hij waar wij vandaan komen.

Lees verder
11 januari
Een fascinerende geschiedenis en een verzameling fantastische verhalen over de meest exotische vrucht die we kennen geschreven door journalist Lex Boon.

Lees verder
9 januari
Han van Bree geeft op heldere wijze en met de nodige humor een overzicht van het wereldnieuws in 2018. Met onder andere de aardbevingen in Groningen, Halbe Zijlstra treedt af als minister van Buitenlandse Zaken en de Olympische Winterspelen in Pyeongchang.

Lees verder
17 december
De grote roman van Ilja Leonard Pfeijffer over het oude continent, waar zoveel verleden is dat er voor toekomst geen plek meer is en waar het meest reële toekomstperspectief geboden wordt door de exploitatie van dat verleden in de vorm van toerisme.

Lees verder
21 november
H. de Vries Boeken en Van Stockum Boekverkopers. Twee zelfstandige boekhandels die samen staan voor bijna 300 jaar liefde voor en verstand van boeken. In 2011 nam familiebedrijf H. de Vries Boeken de winkels van Van Stockum Boekverkopers over. Nu is het tijd om de bedrijven samen te voegen onder één naam: De Vries Van Stockum.

Lees verder
15 november
A.F.Th. van der Heijden viert veertig jaar schrijverschap. Met zijn nieuwe roman 'Mooi doodliggen' schreef hij een actueel politiek memorandum en een tijdloze tragische liefdesgeschiedenis.

Lees verder
13 november
Intieme, indrukwekkende en inspirerende memoires van Michelle Obama, de voormalige first Lady van de Verenigde Staten. Michelle Obama vertelt met charme, humor en ongebruikelijke openhartigheid over haar huwelijk en de politieke carrière van haar man Barack.

Lees verder
9 november
F. Harmsen van Beek wordt tot de grootste dichters van Nederland gerekend. Maaike Meijer doet met haar biografie recht aan een fascinerend en veelzijdig kunstenaarschap van internationale allure.

Lees verder
8 november
Joost Zwagerman was verknocht aan Noord-Holland en schreef er vele brieven en e-mails over, afsluitend met ‘Grote groet!’. Deze bundel van brieven, gedichten, essay's en boekfragmenten is een ode aan de provincie. Samengesteld door Maria Vlaar.

Lees verder
6 november
De jacht op de moordenaar van Olof Palme. In 2014 vindt journalist en documentairemaker Jan Stocklassa in een opslagbox 20 kartonnen dozen met daarin Stieg Larssons aantekeningen over de moord. Hij besluit het onderzoek voort te zetten en zet zorgvuldig de puzzelstukjes uit het archief in elkaar.

Lees verder
1 november
De nieuwe roman van Paolo Giordano. 'De hemel verslinden' omspant twintig jaar en vier levens. Het is een epische en intense roman over verbondenheid, liefde, familie en de eeuwige zoektocht naar zingeving.

Lees verder
31 oktober
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Stephen Florida' van schrijver Gabe Habash uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
30 oktober
Scherp, onderzoekend en met een vrolijk relativeringsvermogen neemt Paulien Cornelisse de taal onder de loep in haar derde taalboek 'Taal voor de leuk'. Lees over dwangclichés, auto-irritaties en woordaanelkaarplakkisme!

Lees verder
25 oktober
'De Bosatlas van de Wadden' brengt dit bijzondere UNESCO Werelderfgoed, het enige natuurlijke Werelderfgoed dat Nederland rijk is, in al zijn facetten en in al zijn schoonheid over het voetlicht.

Lees verder
19 oktober
Na Carmiggelt, Schmidt, Minco, Campert en Thijssen is de volgende ster aan het dundruk-firmament Kees van Kooten. Een compacte selectie uit zijn werk in het bekende, handzame binnenzak-en-damestasformaat.

Lees verder
15 oktober
Dit boek, tot stand gekomen met medewerking van de familie, moest er komen om de herinnering aan de voetballer Abdelhak Nouri levend te houden. In het boek 'Nouri' probeert Henk Spaan een zo volledig mogelijk beeld te geven van de virtuositeit en de potentie van deze uitzonderlijke voetballer.

Lees verder
10 oktober
De genomineerden voor de prijs voor het beste Nederlandstalige kookboek zijn bekend. De winnaar ontvangt de prijs tijdens de Avond van het Kookboek op 9 november.

Lees verder
1 oktober
In deze biografie schetst Jaap Goedegebuure de intellectuele ontwikkeling van schrijver Frans Kellendonk en laat hij zien hoe persoonlijke ervaringen werden omgevormd tot verhalen en romans met een algemenere geldigheid.

Lees verder
27 september
Wie het nieuws volgt, weet precies hoe de wereld niet werkt. Dit boek bevat 21 onmisbare verhalen die niet zo snel in het journaal zullen komen, maar wél een dieper inzicht geven in hoe de wereld werkt.

Lees verder
24 september
Timothy Snyder schetst de contouren van een nieuwe wereldorde. De opkomst van het populisme, de Brexit en de verkiezing van Donald Trump hebben de kwetsbaarheid van de westerse samenleving en de wankele fundamenten van de democratie genadeloos blootgelegd.

Lees verder
21 september
In 2018 is het 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon (1568-1648). Het jubileumjaar is aanleiding voor een grote tentoonstelling in het Rijksmuseum, een zevendelige televisieserie van de NTR en dit bijbehorend boek: '80 jaar oorlog'.

Lees verder
18 september
Haar geboortedorp was een plek om vandaan te gaan, maar haar terugkeer was even onvermijdelijk. Uit deze familiegeschiedenis stijgt het verhaal op van een dorpsmeisje dat - dwars tegen haar lotsbestemming in - haar weg vindt naar het schrijverschap.

Lees verder
12 september
Het veelbesproken boek van journalist Bob Woodward over de verbijsterende gang van zaken in het Witte Huis, en de bizarre manier waarop de president besluiten neemt over binnen- en buitenlandse kwesties.

Lees verder
6 september
De nieuwe roman van Philippe Claudel is net als zijn geliefde romans 'Grijze zielen' en 'Het verslag van Brodeck' een tijdloze reflectie op de menselijke natuur en de keuzes die we maken.

Lees verder
4 september
De dertienjarige Brian woont bij zijn vader op een afgelegen terrein in een caravan en is verantwoordelijk voor de verzorging van zijn verstandelijk en fysiek gehandicapte broer Lucien. Maar hoe zorg je voor iemand van wie je niet weet wat hij nodig heeft?

Lees verder
31 augustus
De jonge Paulo Coelho belandt in 1970 tijdens zijn wereldreis in Amsterdam, waar hij met de Magic Bus naar Nepal reist met Karla. Wat volgt is een onstuimige liefdesgeschiedenis en een periode die hen beiden diepgaand verandert en nieuwe waarden verschaft.

Lees verder
30 augustus
Met een ontroerend, klein verhaal over het lot van vluchtelingen, probeert Hosseini de miljoenen families te eren die noodgedwongen hun huis moesten verlaten. Met illustraties van Dan Williams.

Lees verder
29 augustus
Tom Lanoye viert zijn 60ste verjaardag met een genummerde en gelimiteerde verjaardagsuitgave. Dit collector's item met iconische foto's en onuitgegeven archiefparels is een must have voor alle fans.

Lees verder
28 augustus
In haar nieuwe boek ‘Het goede leven’ pakt Annegreet van Bergen de draad op van haar bestseller ‘Gouden jaren’. Van Bergen laat met nieuwe observaties en anekdotes zien hoe de sterke naoorlogse groei het leven in Nederland onherkenbaar heeft veranderd.

Lees verder
27 augustus
Carolien Spaans verloor haar man bij een ski-ongeluk. Een boek over de liefde tussen twee gewone mensen, een ondenkbaar verlies en de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen.

Lees verder
23 augustus
Voor Wolkers was de volkstuin een weelderig groen paradijs. Biograaf Onno Blom heeft uit de overvloed van Wolkers’ dagboeken, brieven en notities het mooiste materiaal over de volkstuin geoogst.

Lees verder
16 augustus
VPRO Zomergast Pieter Waterdrinker is een begenadigd schrijver van korte verhalen. Zijn nieuwe boek bevat een selectie Russische vertellingen uit eerder verschenen bundels aangevuld met niet eerder gepubliceerde verhalen.

Lees verder
16 augustus
Japke-d. Bouma geeft tips voor op je werk. Overwerken, glazen plafonds en haperende kopieermachines: alle aspecten van het avontuurlijke leven in de kantoorjungle komen aan bod.

Lees verder
13 augustus
Na twee verwoestende oorlogen in de eerste helft van de twintigste eeuw begint Europa aan zijn wederopbouw. Ian Kershaw beschrijft de eerste stappen naar een nieuwe, ogenschijnlijk welvarende toekomst.

Lees verder
9 augustus
Jamie Oliver keert terug naar zijn culinaire roots met 140 nieuwe Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen.

Lees verder
8 augustus
Zes moorden, drie continenten, een wereldwijde cultus en een verborgen manuscript. Windmeijer neemt je mee van de nauwe steegjes van Leiden naar de weidse wateren van Cape Cod in de Nieuwe Wereld tot aan de verzengend hete Sinaïwoestijn in Egypte.

Lees verder
2 augustus
Uniek vormgegeven boek is een hommage aan de eigenzinnige, verrassende en vaak spectaculaire designs van Victor&Rolf.

Lees verder
26 juli
Meer dan vijftien jaar worstelde Amsterdam met de aanleg van de Noord/Zuidlijn. Journalist Bas Soetenhorst volgde voor Het Parool de gebeurtenissen. In dit boek beschrijft hij hoe de metro er ondanks alles toch kwam.

Lees verder
19 juli
Een even actuele, geestige als subtiele parodie op het hedendaagse Amerika en een klassieker in het true fictiongenre. Na een klimaatramp in de nabije toekomst is de VS verlaten en totaal onherkenbaar.

Lees verder
16 juli
Met het derde deel van 'Verhaal van een leven' is deze ‘epische autobiografie’ en omvangrijke kroniek van het vroeg twintigste-eeuwse leven in Rusland voltooid. Deze uitgave is aanzienlijk uitgebreid met vier door de censuur geschrapte hoofdstukken en mag met recht een wereldprimeur heten.

Lees verder
11 juli
Met oog voor detail en een grondige kennis van de sociale en culturele geschiedenis beschrijft Matthew Kneale aan de hand van de zeven belangrijkste plunderingen een meeslepende geschiedenis van de stad Rome. Een liefdesverklaring aan een onvergetelijke stad.

Lees verder
10 juli
De nieuwe historische roman van Simone van der Vlugt over Eva Ment en Jan Pieterszoon Coen, in de woelige tijd van de VOC.

Lees verder
9 juli
Jesaja Swart, Meneer Ajax, werd op 3 juli 2018 tachtig. 'Sjaak Swart 80' is een boeiende reis door de rijke carrière van de kleurrijke voetballer die vaker dan wie ook in het eerste elftal van Ajax speelde, 603 keer in een officiële wedstrijd.

Lees verder
3 juli
De debuutroman van Benedict Wells, de auteur van 'Het einde van de eenzaamheid'. 'Becks laatste zomer' is een road novel, een universeel verhaal over muziek, de liefde en het leven – grappig, wijs en ontroerend.

Lees verder
28 juni
Ndaba Mandela beschrijft hoe het was om op te groeien bij, en te leren van, een van de grootste leiders die de wereld ooit heeft gekend – zijn grootvader, Nelson Mandela.

Lees verder
20 juni
Vier mensen moeten met zichzelf en elkaar in het reine zien te komen na een gijzeling door een gevluchte crimineel. De zaak, waarin ze allen zullen moeten getuigen, hangt hun als een zwaard van Damocles boven het hoofd.

Lees verder
5 juni
Oud-president Bill Clinton en de succesvolle thrillerauteur James Patterson vormen een Dream Team, met geheimen die alleen Clinton kan weten en Pattersons geniale vertelkunst.

Lees verder
30 mei
Detective Ralph Anderson raakt na verder onderzoek overtuigd dat de onmiskenbare verdachte buiten de stad was ten tijde van het misdrijf. Hoe kan hij dan tegelijkertijd op twee plekken zijn geweest?

Lees verder
25 mei
Het spel 'Haarlem! Zijn er nog vragen?' is eindelijk weer leverbaar en ligt bij H. de Vries Boeken. Bevat maar liefst vierhonderd wetenswaardige, grappige, moeilijke en makkelijke vragen over Haarlem en omgeving.

Lees verder
24 mei
Een waargebeurd verhaal over 'De kruidenier van de Westermarkt', die door zijn unieke positie illegaal voedsel kon verstrekken aan de omgeving van het Achterhuis. Het werpt een geheel nieuw licht op het verraad van het Achterhuis.

Lees verder
23 mei
Grande Finale van de uitverkoop op zaterdag 26 mei bij Van Stockum Boekverkopers in Leiden: Koop één volle uitverkooptas voor € 10,- of twee voor € 15,-

Lees verder
23 mei
De Amerikaanse schrijver Philip Roth is op 22 mei overleden. De Pulitzer Prize-winnaar is 85 jaar geworden.

Lees verder
17 mei
Toen het oog van kunsthandelaar Jan Six op het Portret van een jonge man in een veilingcatalogus van Christie’s viel, wist hij meteen dat het niet een werk uit ‘the circle of Rembrandt’ was, maar van de meester zélf had. Hoe overtuig je de wereld van zo’n ontdekking?

Lees verder
17 mei
Andrew Groeneveld biedt de beste insidertips en neemt je mee op een tocht langs 111 bijzondere en onvermoede plekken in Haarlem en haar buitengebied.

Lees verder
8 mei
De winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2018 is Murat Isik met zijn boek 'Wees onzichtbaar'. “Een universele, beklemmende en diep menselijke roman." - De vakjury

Lees verder
7 mei
Op 4 mei 2018 overleed schrijfster Renate Dorrestein in haar woning te Aerdenhout, in bijzijn van haar dierbaren. Ze leed al enige tijd aan slokdarmkanker. Renate Dorrestein werd 64 jaar.

Lees verder
2 mei
Mano Bouzamour (1991) schreef 'De belofte van Pisa', in 2014 de bestverkochte debuutroman van Nederland. Dit is zijn langverwachte tweede roman. Een betoverende, opwindende en geestige roman.

Lees verder
1 mei
Dikkie Dik bestaat 40 jaar. Dat vieren we bij H. de Vries Boeken! In mei staat in de boekhandel een speciale Dikke Dik pop-up store. Hier vind je alle boeken en producten van deze rode, ondeugende kater van Jet Boeke.

Lees verder
30 april
Geheel herzien en bevat alle verhalen van Remco Campert.
In zijn verhalen lijkt het altijd zomer en bruist en sprankelt het van leven en toch is er altijd de campertiaanse weemoed.

Lees verder
25 april
'The future of shopping' van Jorg Snoeck en Pauline Neerman. Hoe winkelen mensen in de toekomst? Waarom blijven de faillissementen zich opstapelen en grijpt de leegstand in winkelstraten om zich heen? Wat kunnen merken en handelaars doen om te overleven?

Lees verder
25 april
De voormalig FBI-directeur James Comey kijkt terug op belangrijke momenten in zijn carrière, van de beginjaren tot aan zijn ontslag onder Trump. Steeds stelt hij daarbij de vraag: wat is goed leiderschap?

Lees verder
20 april
De nieuwe roman van onze collega! Je beste vriend wordt wat jij wil zijn: bestsellerauteur. Voor zijn nieuwe boek gebruikt hij een schokkend incident uit jullie verleden en je leven begint steeds meer onwerkelijke elementen te vertonen. Wie heeft hier de touwtjes in handen?

Lees verder
19 april
Sara besluit haar man te verlaten en gaat naar Stromboli op retraite. Maar wat een nieuwe start had moeten worden, mondt uit in een afdaling naar regionen van haar verleden die ze het liefst verborgen had gehouden.

Lees verder
16 april
In zijn boek maakt de voormalig premier van Nederland aan het eind van zijn leven de stand op. Voordat hij tot een slotsom komt, neemt Ruud Lubbers de lezer in vogelvlucht mee door zijn leven. Een laatste saluut.

Lees verder
11 april
De nieuwe roman van Joke van Leeuwen. Over het met wantrouwen bewaken van grenzen en op speelse wijze barrières leren kennen. Waarom trekken mensen grenzen? Wie meent bij welke kant te horen?

Lees verder
9 april
Kees Vuyk wint de Socrateswisselbeker 2018 met zijn boek 'Oude en Nieuwe ongelijkheid'. De uitreiking was op 7 april tijdens de Nacht van de Filosofie. Heel de maand april staat in het teken van de Maand van de Filosofie.

Lees verder
6 april
Het boek 'Lampje' van Annet Schaap is donderdag 5 april bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek!

Lees verder
5 april
‘Wat is wijsheid? Denken in de klassieke wereld’ vormt van 5 t/m 15 april 2018 het brede thema van de elfde Week van de Klassieken. Speciaal voor deze week schreef David Rijser het themaboekje 'De portiek van de buren'. Het is verkrijgbaar voor € 2,99.

Lees verder
4 april
De literaire autobiografie van Renate Dorrestein: scherp, grappig en inspirerend.

Lees verder
28 maart
Een portret van Ivanka Trump, de enige vrouw naar wie Donald Trump echt luistert. Ze is niet alleen belast met het takenpakket van een first daughter, velen hopen dat zij haar gevreesde vader kan beteugelen.

Lees verder
23 maart
Hoe een ontspanningscentrum van de hippies uitgroeide tot een professionele concertzaal. Het boek volgt de roerige geschiedenis van popzaal Paradiso aan de hand van vijftig belangrijke optredens.

Lees verder
14 maart
De Britse natuurkundige, kosmoloog en wiskundige Stephen Hawking (1942) is woensdag 14 maart overleden. Één van de briljantste theoretische natuurwetenschappers sinds Albert Einstein. Met de bestsellers 'Het heelal' en 'Een korte geschiedenis van de tijd' werd hij wereldberoemd.

Lees verder
6 maart
Getipt door Adriaan van Dis. In de handen van Stephen Fry komen de Griekse mythen en sagen opnieuw tot leven en krijgen hun welverdiende plek in onze moderne tijd.

Lees verder
6 maart
De zes genomineerde romans zijn bekend! De belangrijkste onderscheiding in de Nederlandstalige literatuur wordt op 7 mei 2018 uitgereikt.

Lees verder
23 februari
Maak kennis met de betonnen jungle van de hoofdstad. De eigenwijze kat Abatutu, bekend van de film De Wilde Stad, laat in 25 avontuurlijke verhalen zien hoe ieder dier op zijn eigen, verrassende manier weet te overleven.

Lees verder
22 februari
De vijf genomineerde boeken zijn bekend! Het beste Nederlandstalige jeugd- of kinderboek wordt op 5 april 2018 bekendgemaakt.

Lees verder
9 februari
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries en advocaat Gerard Spong schrijven elkaar openhartig over hun werk, hun aanpak, hun belevenissen, hun twijfels. Er is sprake van wederzijds respect, maar er zijn ook grote verschillen en ze botsen regelmatig. Want Spong verdedigt en De Vries klaagt aan.

Lees verder
6 februari
Een rijk en hartverwarmend verhaal vol liefde en verraad, dat zich afspeelt tegen de achtergrond van grote maatschappelijke veranderingen in de VS.

Lees verder
2 februari
De nieuwe roman van Julian Barnes is een pijnlijk mooie roman over eerste liefde – en de levenslange gevolgen daarvan.

Lees verder
1 februari
In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 voltrok zich een watersnoodramp in de provincie Zeeland, West-Brabant en de Zuid-Hollandse eilanden. Met de boeken 'Een muur van water', 'Ooggetuigen van de watersnood 1953' en 'De ramp', kijken wij terug op deze periode.

Lees verder
26 januari
Het waargebeurde, meeslepende verhaal over een jonge man die zijn eigen Amerikaanse droom najaagt, over de wonderlijke geschiedenis van koffie en over de worstelingen van Jemenitische burgers die zich staande proberen te houden in de oorlog.

Lees verder
25 januari
Dit is het verslag van een ongekend ondernemingsproject: over het vasthouden aan idealen, ook al is de werkelijkheid nog zo weerbarstig. Een waargebeurd verhaal dat smelt op de tong en leest als een spannend jongensboek.

Lees verder
22 januari
De nieuwe thriller van Tomas Ross is verschenen. 'Het verdriet van Wilhelmina' is het laatste deel van een drieluik over de dekolonisatie van Nederlands-Indië.

Lees verder
18 januari
De wereld kwam niet eerder zo hard binnen in de gedichten van Remco Campert. Gevoelig voor de tijdgeest raapt hij de scherven van de wereld op en smelt ze om tot taal.

Lees verder
11 januari
The first nine months of Donald Trump's term were stormy, outrageous--and absolutely mesmerizing. Now, thanks to his deep access to the West Wing, bestselling author Michael Wolff tells the riveting story of how Trump launched a tenure as volatile and fiery as the man himself.

Lees verder
11 januari
Han van Bree geeft op heldere wijze en met de nodige humor een overzicht van het wereldnieuws in 2017. Met onder andere de verkiezingen in Nederland, de inhuldiging van Donald Trump en chaos bij Oscar-uitreiking: niet La la Land maar Moonlight beste film.

Lees verder
22 december
Een kleurrijke schat aan grote en kleine wijsheden uit verschillende culturen. De inspiratie voor deze verhalen vond Coelho onder andere bij volksverhalen.

Lees verder
15 december
Achterhaalde economische theorieën hebben een wereld mogelijk gemaakt waarin nog steeds extreme armoede heerst. Kate Raworth tekent de routekaart die ons kan leiden naar het punt waarop in de behoefte van iedereen kan worden voorzien, zonder dat dit ten koste gaat van onze planeet.

Lees verder
22 november
'De wereld volgens GIJP' van Michel van Egmond wint de NS Publieksprijs, de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek.

Lees verder
21 november
Van Daphne Louter is het prachtige kijkboek 'Kijk, konijnen' verschenen. Speciaal bij H. de Vries Boeken is van 21 november t/m 11 december de pop-up expositie behorende bij het boek te bezichtigen.

Lees verder
21 november
Het langverwachte tweede deel van ‘De geschiedenis van de Joden' van Simon Schama is verschenen. Van Mozes tot psycho­ analyse, van de Bijbel tot de Westelijke Jordaanoever, van de cultuur tot en met de wetenschap.

Lees verder
16 november
Het boek van Herman Koch en Wanda Reisel omspant 35 jaar en draait om hun levenslange band waar blinde vriendschap en gezonde concurrentie elkaar afwisselen. De twee schrijvers richten nu eens niet hun onverbiddelijke blik op hun personages, maar op elkaar.

Lees verder
10 november
Het kookboek 'Souq' van Nadia Zerouali en Merijn Tol is verkozen tot winnaar van Het Gouden Kookboek 2017. “Op een geweldige manier laten de auteurs ons kennismaken met de keuken van het Midden-Oosten. Het brengt verschillende culturen samen", aldus de jury.

Lees verder
10 november
Koen Peeters wint de ECI Literatuurprijs voor zijn roman 'De mensengenezer'. "Een boek dat raakt aan het onzegbare en ons leert dat we niet moeten zoeken naar de waarheid, maar naar de bron", aldus de jury.

Lees verder
7 november
'The Gold Edition' van 'Het Geheim van de Meester', naar het gelijknamige televisieprogramma. Het boek is bekleed met 23 karaat bladgoud, afgewerkt met een patroon van 18 karaat goud en afgezet met druppelvormige parels en boutonparels. Met een prijs van 49.034,95 euro is deze uitgave het meest exclusieve boek dat in 2017 verschijnt.

Lees verder
26 oktober
Bijna vijftig jaar woont Paul Krüzen met zijn vader in een spookboerderij bij een grensdorp. Voor de betaalde liefde steekt Paul de grens over. In het bordeel raakt hij verzeild in een conflict dat hem dwingt de verscholen positie te verlaten die hij in het leven heeft gekozen.

Lees verder
25 oktober
Om onder de studieschulden uit te komen en de van zwendel van de universiteit aan het licht te brengen moeten Mark, Todd en Zola hun studie afbreken, zich voordoen als beëdigde advocaten en het opnemen tegen een miljardair én de FBI.

Lees verder
19 oktober
De langverwachte opvolger van Mandela's beroemde autobiografie 'De lange weg naar de vrijheid'. 'De presidentiële jaren' vertelt wat daarna kwam: het uitzonderlijke verhaal van Mandela’s presidentschap.

Lees verder
18 oktober
De Amerikaanse schrijver George Saunders wint de internationale Man Booker Prize voor zijn debuutroman 'Lincoln In The Bardo', in het Nederlands vertaald als 'Lincoln in de bardo'.

Lees verder
13 oktober
Hugh Legat is als privésecretaris van premier Neville Chamberlain aanwezig bij cruciale onderhandelingen tussen de Britse premier, Hitler, Mussolini en de Franse premier Daladier in München. Hier kruist hij wegen met een oud-studiegenoot wat dramatische gevolgen heeft voor de toekomst van Europa.

Lees verder
10 oktober
Op 10 oktober 2017 is het nieuwe boek 'Turtles All The Way Down' of 'Schildpadden tot in het oneindige' van John Green verschenen, de auteur van o.a. 'The Fault in Our Stars' (Een weeffout in onze sterren). Bestel nu het boek!

Lees verder
5 oktober
Donderdag 5 oktober is de Nobelprijs voor de Literatuur 2017 toegekend aan de Engelse auteur Kazuo Ishiguro.

Lees verder
4 oktober
Bevrijd van alle beperkingen in politiek opzicht schrijft Hillary Clinton in haar boek 'What Happened' het ware verhaal over de onvoorspelbare en dramatische presidentsverkiezingsstrijd met Donald Trump in 2016.

Lees verder
29 september
In de nieuwe Lanoye worden bij de vleet bomaanslagen gepleegd, moskeeën beklad en uitbaters van kebabzaken doodgeschoten. Lanoye geeft zijn visie op wat er loos is in onze wereld.

Lees verder
23 september
Vijf jaar lang schreef Peter Vandermeersch twee keer per maand in De Standaard over Nederland en zijn inwoners. Aan Vlamingen probeert hij dit land uit te leggen. De Nederlanders houdt hij een persoonlijke spiegel voor.

Lees verder
22 september
De uit Noord-Korea gesmokkelde verhalenbundel geeft een opmerkelijke inkijk in een gesloten wereld. Het is geschreven onder het pseudoniem Bandi.

Lees verder
20 september
Yvette van Boven grijpt terug naar de Ierse keuken: het land waar ze met haar Nederlandse ouders opgroeide, haar eerste hapjes at en haar liefde voor eten begon.

Lees verder
19 september
Een jaar geleden begon Kees van Kooten aan zijn eerste vijfenzeventigjaarlijkse balansopruiming. Dit resulteerde in drieëntwintig ordners vol materiaal van her en der en toen en nu. Piet Schreuders heeft een selectie al dan niet in facsimile samengebracht.

Lees verder
14 september
In haar twintigste roman keert Renate Dorrestein terug naar de door haar geliefde "gothic novel". Dit maakt 'Reddende engel' een spannende psychologische roman over naastenliefde, eigenbelang en het verlangen ergens bij te horen.

Lees verder
13 september
Kolja is acht jaar oud en doofstom als de broers Modest en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski zich over hem ontfermen. Wanneer de beroemde componist onverwacht overlijdt, twijfelt Kolja direct aan de officiële doodsoorzaak. De vraag rijst of hij de Tsjaikovski’s, die hem leerden spreken, niet beter dient door nu te zwijgen.

Lees verder
12 september
De Nederlandse Parijzenaar Wilfred de Bruijn ontrafelt de ziel van Frankrijk en ontdekt achter de clichés een intrigerend land vol tegenstellingen. De Bruijn neemt ons mee achter de schermen van het Franse land, achter de façades.

Lees verder
8 september
7 september
De nieuwe roman van Rushdie over het mysterieuze, luxe leven van de familie Golden en de opkomst van een roekeloze, mediageile schurk met een onmogelijke haarkleur en make-up.

Lees verder
31 augustus
Hoe kunnen we de populistische golf die onze democratieën bedreigt een halt toeroepen? Hoe kunnen we het uiteenvallen van de Europese Unie voorkomen? Een urgent pleidooi voor méér democratie en minder ongelijkheid in Europa van Thomas Piketty en zijn collega’s.

Lees verder
24 augustus
Een must read voor iedereen die de opkomst van het rechtspopulisme en de alt-right-beweging wil doorgronden. De beroemde socioloog Arlie Hochschild trekt vijf jaar op met haar rechtse landgenoten in Louisiana, een van de armste en meest conservatieve staten van Amerika.

Lees verder
23 augustus
Waarom pubers zoveel risico nemen en waarom dat goed is. Honderden pubers belanden jaarlijks in het ziekenhuis met een alcoholvergiftiging. Ze vormen de meerderheid van gearresteerden op verdenking van misdrijven en maken de meeste ongelukken van alle weggebruikers. Waar komt deze hang naar risicogedrag vandaan?

Lees verder
22 augustus
Hét thrillerdebuut van het jaar. Een nieuwe start voor Jane, in een nieuwe woning waarvoor ze een aantal vreemde regels op de koop toe neemt. Dan hoort Jane van de onverwachte dood van de vorige huurster, Emma, die verrassend veel op haar leek...

Lees verder
7 augustus
Peter van der Werff tast in het duister over zijn afkomst en gaat daarom op zoek naar de familie van zijn vader. Hij neemt de lezer mee naar het landschap waar zijn voorouders tuinbazen op buitenplaatsen waren en eigen tuinbedrijven hadden, waar de mannen op jacht gingen in het woeste duin.

Lees verder
26 juli
Geïnspireerd door het sprookje van Vrouw Holle en de mythe van Orpheus en Eurydice, vertelt Rascha Peper een ontroerend verhaal over de liefde en de dood. De mooie illustraties van Sylvia Weve maken het boek compleet.

Lees verder
11 juli
De nieuwe roman van Esther Verhoef voert de lezer van een Brabantse volksbuurt in de jaren 70 en 80 via een atelier aan het Amsterdamse IJ naar de wereld van high fashion in Parijs en New York. Een meeslepend verhaal over liefde, familie en ambitie, over keuzes en de gevolgen ervan.

Lees verder
6 juli
Van de lessen die ze leerde in Chicago tot het gedachtegoed dat zij uitdraagt; Een verfrissend en meeslepende vertelling van een bijzondere, krachtige vrouw.

Lees verder
4 juli
Het fascinerende verhaal van de Golden Earring. Aan de hand van deze vijftig kleine verhalen vertelt Golden Earring-kenner Maarten Steenmeijer het grote verhaal van een van de langst bestaande bands ter wereld.

Lees verder
27 juni
De nooit eerder gepubliceerde briefwisseling tussen de geliefden Wim Sonneveld en Friso Wiegersma. Uit de brieven blijkt een enorme gretigheid, een groot cultureel ontwaken van twee jonge mannen die midden in het leven staan.

Lees verder
27 juni
Op 3 oktober 2017 verschijnt de langverwachte nieuwe thriller 'Oorsprong' (Origin) van Dan Brown met Robert Langdon in de hoofdrol. De thriller zal wereldwijd op dezelfde dag verschijnen. Reserveer uw exemplaar! Op de Engelse editie ontvangt u nu € 5,50 korting!

Lees verder
22 juni
Emmanuel Macron, drie jaar geleden nog onbekend en nu verkozen tot President van de Franse Republiek. Hoe vond Macron zijn weg naar de top? In 'Revolutie!' zijn verhaal.

Lees verder
20 juni
De duistere kant van de literaire wereld. Bij een brutale roof uit de zwaarbeveiligde bibliotheek van de universiteit van Princeton worden vijf manuscripten van F. Scott Fitzgerald ontvreemd. Hoewel de toegesnelde politie er met de neus bovenop staat, weten de daders te ontkomen.

Lees verder
17 juni
Een prachtige atlas met een uitgebreid archeologisch overzicht van de stad Rome. Van de voorgeschiedenis tot de vroege middeleeuwen. Rijkelijk geïllustreerd en voorzien van full-color kaarten.

Lees verder
16 juni
De Israëlische schrijver David Grossman en vertaalster Jessica Cohen winnen internationale Man Booker Prize voor 'A Horse Walks into a Bar', in het Nederlands vertaald als 'Komt een paard de kroeg binnen'.

Lees verder
15 juni
Nieuw bloedstollend werk van Karin Slaughter. Achtentwintig jaar geleden kijken twee zusjes de dood in de ogen. Eén van hen rent voor haar leven. De ander blijft achter. Achtentwintig jaar later slaat het noodlot opnieuw toe...

Lees verder
14 juni
Het nieuwe kookboek van Rens Kroes. Alle gerechten, hartig of zoet, passen in de voedingswijze van Rens, maar ze zijn uitgebreider en vooral: feestelijker!

Lees verder
9 juni
De grootste prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek is dit jaar gewonnen door Felix Weber met zijn boek 'Tot stof'. De prijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut is gegaan naar Jan van der Cruysse.

Lees verder
7 juni
Een inspirerend kookboek met 60 glutenvrije recepten van foodblogger Bénine Bijleveld en model en fotografe Kim Feenstra.

Lees verder
30 mei
Is het mogelijk dat we op een dag alles zullen weten? Marcus du Sautoy gaat op zoek naar de randen van onze kennis. Maar voor hij die randen bereikt, laat hij zien wat wetenschappers al wel in kaart hebben gebracht, tot en met de laatste doorbraken.

Lees verder
26 mei
Een historische thriller van topklasse waarin het privéverblijf van Hitler centraal staat. In dit twaalfde deel is Bernie Gunther op de vlucht voor Erich Mielke, hoofd van de Oost-Duitse Stasi en moet door een ex-collega binnengebracht worden.

Lees verder
25 mei
Het verhaal van Johan Polak (1928-1992). Bekend als uitgever, schrijver, columnist, maar ook als homo-emancipator. Hij richtte zowel uitgeverij Polak & Van Gennek op als de Athenaeum Boekhandel.

Lees verder
24 mei
Het fascinerende, aangrijpende en soms gruwelijke verhaal van de joden in Nederland, en hun grootse bijdrage aan de geschiedenis van Nederland, wordt als nooit tevoren verteld in dit schitterende standaardwerk.

Lees verder
24 mei
Het debuut van James Salter is eindelijk verschenen in Nederlandse vertaling. Met onbeschrijflijke schoonheid en snoeiharde rivaliteit weet Salter tot de kern te komen van oorlog en literatuur.

Lees verder
23 mei
Een indringend portret van de korte levens van twee zusjes en de impact die hun dood heeft gehad op het gezin. Geschreven in een prachtige, verstilde stijl en vanuit het bijzondere wisselende perspectief van moeder én kind vertelt Suzan Hilhorst haar autobiografische verhaal.

Lees verder
17 mei
Een roman over alleen wonen. Een schrijver heeft zich gevestigd in een afgelegen vallei - ver van de stad en zijn vrienden. De stilte is tastbaar. Adriaan van Dis toont in zijn nieuwe boek hoe kwetsbaar eenzaamheid kan zijn en hoe obsessief het verlangen naar de dood.

Lees verder
16 mei
Vertrekkend vanuit de vragen die elke taalliefhebber zich wel eens stelt, probeert deze 'atlas' de wondere wereld van taal in het algemeen en de Nederlandse taal in het bijzonder op een boeiende manier in kaart te brengen.

Lees verder
15 mei
Na elke aanslag gaan we voor meer veiligheid – en hopen we op meer vrede. Maar is dat genoeg? In dit essay pleiten Thomas d'Ansembourg en David Van Reybrouck voor mindfulness, geweldloze communicatie en compassie op school, op het werk en thuis.

Lees verder
12 mei
Wij zijn erg trots op onze collega Jessy Korshuize, ze staat op de longlist voor de Elspeet Boekverkoper van het Jaar-verkiezing 2017-2018. Breng uw stem uit op Jessy als beste boekverkoopster!

Lees verder
9 mei
De winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2017 is Alfred Birney, met zijn boek 'De tolk van Java'. De vakjury noemt het een roman: "waarin je je als lezer door de sublieme stijl bijna medeplichtig voelt aan de beschreven wreedheden en tegelijk ook de kracht ervaart om te willen overleven."

Lees verder
8 mei
De Bijbel bevat de allermooiste verhalen uit de wereldliteratuur. Guus Kuijer vertelt ze na voor ongelovigen (en gelovigen). In dit laatste deel gaat het over Judit, Daniël, Suzanna en Ester. De meeste van deze verhalen gaan over het ontstaan van het antisemitisme en de reactie van de Joden daarop.

Lees verder
5 mei
Amos Decker maakt deel uit van een speciale eenheid binnen de FBI en duikt in de levens van slachtoffers Dabney en Berkshire, op zoek naar een verband dat niet lijkt te bestaan. Wat ze wel vinden, zijn geheimen die hen leiden naar een op handen zijnde aanslag.

Lees verder
4 mei
Veel Nederlandse vrouwen hebben een man, of kennen iemand die er een heeft. Voor iedereen die interesse heeft in de man als huisgenoot of er al een heeft en hier meer over wil weten, is er nu 'Het houden van mannen'.

Lees verder
2 mei
Het boek '1936. Wij gingen naar Berlijn' is uitgeroepen tot Sportboek van het Jaar 2016. Auke Kok kreeg op 1 mei de Nico Scheepmaker Beker uitgereikt voor dit boek.

Lees verder
20 april
Woensdag 19 april is bekendgemaakt dat schrijfster Griet op de Beeck het Boekengeschenk van 2018 gaat schrijven.

Lees verder
20 april
Erik Scherder, de meest bevlogen professor van Nederland, beantwoordt met vaart en vaardigheid alle vragen over hersenen en muziek.

Lees verder
14 april
Kom alles te weten over de bekende YouTuber 'GameMeneer' en leer hoe zelf succesvol te worden op YouTube.

Lees verder
10 april
Vijftien jaar na Pim Fortuyns dood zocht Joost Vullings de oud-LPF-Kamerleden op om terug te blikken op een roerige periode. Wat was er zo bijzonder aan Fortuyn? Wat ging er fout? Wat is er overgebleven van Fortuyns ideeën?

Lees verder
6 april
Deze uitgave van de inmiddels vermaarde Scamander uit de schoolbibliotheek van Zweinstein is nu na lang uitverkocht te zijn geweest weer verkrijgbaar!

Lees verder
29 maart
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Een onberispelijke man' van de schrijfster Jane Gardam uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
29 maart
Een biografie van een iconische koningin, maar ook een indringende geschiedenis van de negentiende eeuw, het Victoriaanse tijdperk, een tijd van ingrijpende sociale en cultureleveranderingen waarop zij haar onuitwisbare stempel heeft gedrukt.

Lees verder
28 maart
Ieder jaar zal er een opnieuw uitgegeven prentenboekklassieker verschijnen voor slechts 2 euro, dat is toch te geef? Dit jaar start de actie voor het eerst en wel vanaf vrijdag 7 april met het geweldige prentenboek De Gruffalo van Julie Donaldson en Axel Scheffler!

Lees verder
24 maart
Ter gelegenheid van de Boekenweek presenteerde DWDD op donderdag 23 maart: Hier is ... Adriaan van Dis. Het meest succesvolle Nederlandse tv-programma over literatuur dat tussen 1983 en 1992 werd uitgezonden. In deze speciale editie waren auteurs Jaap Robben, Paul Beatty en Hilary Mantel te gast.

Lees verder
16 maart
De spectaculaire film over Magiezoöloog Newt Scamander en zijn koffer vol fabeldieren ging het afgelopen najaar wereldwijd in première. Dit is de complete Nederlandse tekst van dit scenario in boekvorm.

Lees verder
10 maart
'Het smelt' van Lize Spit is door boekhandelaren uit Nederland verkozen tot literaire parel van 2017. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de auteur van een oorspronkelijk Nederlandstalig literair werk, waarvan boekhandelaren vinden dat het een groter publiek verdient.

Lees verder
9 maart
Winnaar van de Man Booker Prize 2016! Het Amerika van de eenentwintigste eeuw wordt subtiel en soms hilarisch blootgelegd in zijn meest pijnlijke, meest absurde en meest racistische kanten.

Lees verder
7 maart
In 'Een jihad van liefde' – opgetekend door David Van Reybrouck – praat Mohamed El Bachiri over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen.

Lees verder
7 maart
Altijd al willen werken in een boekhandel? Wie de beste motivatie en het mooiste lees-CV stuurt, kan op Bookstore Day voor een dag werken in één van onze boekhandels in Haarlem, Leiden of Den Haag!

Lees verder
7 maart
Het verhaal over de steentijd en de drie grote migraties: twee vanuit Afrika en een derde uit het Nabije Oosten. Lees hoe men op die momenten leerde om te gaan met de ijstijdcondities en reeds aanwezige Neanderthalers en jagers.

Lees verder
1 maart
In 'Boris - Klucht of koningsdrama?' reconstrueert Patrick Bernhart Johnsons rol in de Brexit-campagne, die Engeland op zijn grondvesten deed schudden. Bovenal schetst hij een veelkleurig portret van dit charismatische fenomeen.

Lees verder
28 februari
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Homo Deus' van de schrijver Yuval Noah Harari uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
27 februari
'Dit boekje is voor iedereen die net als ik het vertrouwen in de traditionele politieke partijen voor een belangrijk deel of zelfs helemaal kwijt is. Ik zou zo graag onze ervaringen op elkaar leggen. Wie weet waar ze overlappen.'

Lees verder
21 februari
Sonja Barend was decennialang een van de meest vertrouwde gezichten op de Nederlandse televisie. Achter haar elegante en intelligente verschijning gaat een aangrijpend oorlogsverleden schuil.

Lees verder
20 februari
Niet eerder is een veelomvattend fotoboek samengesteld over Amsterdam in de jaren 40-45. Erik Somers en René Kok, onderzoekers bij het NIOD, deden uitvoerig onderzoek naar de visuele geschiedenis van de stad.

Lees verder
17 februari
Dick Bruna, de geestelijk vader van nijntje, is op 16 februari overleden. Dick Bruna is 89 jaar geworden.

Lees verder
16 februari
Archibald Isaac Ferguson wordt geboren, het enige kind van Rose en Stanley Ferguson. Archibalds leven zal vier parallelle en volstrekt verschillende paden volgen.

Lees verder
9 februari
'DJ' is een schaamteloze roman, over een Nederlandse dj die op de toppen van zijn roem in een rollercoaster belandt.

Lees verder
8 februari
Connie Palmen tipt 'Het uur van het violet' van Katie Roiphe. In het boek gaat Roiphe na hoe de laatste levensdagen waren van zes grote denkers, schrijvers en kunstenaars en hoe zij omgingen met de realiteit van de naderende dood.

Lees verder
7 februari
Collega Bertram Koeleman van H. de Vries Boeken staat met zijn boek 'Engels voor leugens' op de shortlist van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2017! De J.M.A. Biesheuvelprijs is een jaarlijkse prijs voor de beste korteverhalenbundel in de Nederlandse taal.

Lees verder
7 februari
Frank Westerman voert de lezer mee door het veranderende Nederland van de afgelopen vijfentwintig jaar. Weg van het randstedelijke gewoel toont hij onverwachte, ongeziene gezichten van het drassige achterland en zijn bewoners.

Lees verder
30 januari
De vraag is niet: wie zijn wij?
De vraag is: wie willen we zijn?

In de aanloop naar de verkiezingen op 15 maart 2017 werpt Bas Heijne nieuw licht op de vragen die ons land keer op keer in beroering brengen.

Lees verder
4 januari
In 'Het aanzien van 2016' geeft Han van Bree het overzicht van twaalf maanden wereldnieuws op zijn veel geprezen en bekende manier: direct, verhelderend en met de nodige humor. Het resultaat is een kleurrijk en onvergetelijk tijdsbeeld van 2016.

Lees verder
13 december
Bas Heijne heeft de P.C. Hooft-prijs 2017 gewonnen voor zijn beschouwend proza. Deze oeuvreprijs wordt jaarlijks afwisselend toegekend voor proza, essayistiek en poëzie. De jury noemt Heijnes werk ‘een vernieuwende impuls aan wat literatuur in maatschappelijke zin betekenen kan.’

Lees verder
9 december
Tekenaar Peter van Straaten is op 9 december overleden. Peter van Straaten is 81 jaar geworden.

Lees verder
28 november
Vrijdag 2 december 12.00 - 18.00 uur Philharmonie Haarlem
Voor TEDxHaarlem is dit het 5e jaar, een jubileum dus! Met het thema Closer Together wil TEDxHaarlem dit jaar de lokale initiatieven dichterbij brengen. H. de Vries Boeken zal deze dag de TEDxHaarlem Bookstore bemannen en sponsort hiermee dit inspirerende evenement.

Lees verder
11 november
Martin Michael Driessen wint de ECI Literatuurprijs voor zijn roman 'Rivieren'. "Een boek van een ingetogen grootheid, met schitterende, beeldende zinnen en een onbestemde dreiging", aldus de jury.

Lees verder
11 november
Het BBQ-kookboek 'Smokey Goodness' van Jord Althuizen is uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar 2016. "Althuizen heeft zich werkelijk verdiept in de Amerikaanse barbecuecultuur en belicht die van alle kanten", aldus de jury.

Lees verder
26 oktober
Paul Beatty is de eerste Amerikaanse winnaar van The Man Booker Prize. 'The Sellout' is een satirische roman over de raciale politiek in Amerika en kan zich volgens de jury meten met de klassiekers van Mark Twain en Jonathan Swift.

Lees verder
13 oktober
Donderdag 13 oktober is de Nobelprijs voor de Literatuur 2016 toegekend aan de Amerikaanse zanger en songwriter Bob Dylan.

Lees verder
5 oktober
Tijdens het Kinderboekenbal op 4 oktober in Haarlem ontving Anna Woltz een Gouden Griffel voor haar boek 'Gips'. ‘Virtuoos verbindt en vervlecht Woltz verhaallijnen. Haar beeldende taal heeft geen nadere uitleg nodig,’ aldus de jury.

Lees verder
30 augustus
Maandagavond 29 augustus is auteur en journalist Pieter Steinz overleden. Hij is 52 jaar oud geworden. Steinz leed aan de ziekte ALS. In 2015 publiceerde hij hier het boek 'Lezen met ALS' over. Van 1989 tot 2012 werkte Steinz bij NRC Handelsblad als literair redacteur en chef Boeken. In 2012 werd hij directeur van het Nederlands Letterenfonds. Steins schreef meer dan vijftien boeken.

Lees verder
25 juli
Op 15 augustus verschijnt het 'Rijks Coffee Table Book'. Plaats voor 15 augustus uw reservering en krijg € 12,50 korting!

Lees verder
15 juni
De winnaars van de publieksprijs voor Nederlandse kinderboeken in de leeftijdscategorieën 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar zijn zondag 12 juni bekendgemaakt. De meeste stemmen gingen naar Jochem Myjer met het boek 'De Gorgels' en naar 'Dummie de mummie en de drums van Massoeba' van Tosca Menten.

Lees verder
31 mei
Onze winkelmanager Daan van der Valk ontving maandagavond 30 mei de publieksprijs van De Olifant 2016, de kunst- en cultuurprijs die het Haarlems Dagblad en de IJmuider Courant jaarlijks uitreiken.

Lees verder
25 maart
Johan Cruijff is op 68-jarige leeftijd in zijn woonplaats Barcelona overleden. Cruijff, die algemeen beschouwd wordt als een van de beste voetballers in de geschiedenis, leed al enige tijd aan longkanker.

Lees verder
5 oktober
De Zweedse misdaadauteur Henning Mankell (1948-2015) is op 5 oktober overleden. Henning Mankell is 67 jaar geworden.

Lees verder
27 januari
Betaal vanaf nu uw bestellingen met de boekenbon! Het is mogelijk om uw bestelling met meerdere boekenbonnen te betalen.

Lees verder